
Verse tomatensoep
Dit snelle basisrecept voor verse tomatensoep staat binnen 20 minuten op tafel en lukt gegarandeerd.
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 750 gram romatomaten in parten
- 750 ml water
- 1 groentebouillontablet
- 1 klein blikje tomatenpuree
- Scheutje kookroom
- 2 eetlepels olijfolie
- Verse basilicum optioneel
Materialen
- Staafmixer
Instructies
- Zet een soeppan op het vuur en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 min in de olijfolie. Voeg de tomaten parten toe en bak deze 5 min mee. Voeg het water en de bouillontablet toe en roer de tomatenpuree er door, laat nog een paar minuten koken.
- Pureer nu alles met een staafmixer en laat de tomatensoep een paar minuutjes doorkoken. Proef of de soep nog een beetje peper of zout nodig heeft. Serveer de tomatensoep in 4 borden of kommen. Schenk in elk bord of kom een klein scheutje kookroom. Garneer de soep eventueel met verse basilicum.
1 reactie
Lotus · 04/04/2025 op 11:56
Mijn gasten vonden het geweldig als voorgerecht! Ik zei bereid je dan maar voor op wat er komen gaat!! Deze site is perfect!!