Verse tomatensoep

Dit snelle basisrecept voor verse tomatensoep staat binnen 20 minuten op tafel en lukt gegarandeerd.
4 van 1 stem
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 750 gram romatomaten in parten
  • 750 ml water
  • 1 groentebouillontablet
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • Scheutje kookroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Verse basilicum optioneel

Materialen

  • Staafmixer

Instructies
 

  • Zet een soeppan op het vuur en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 min in de olijfolie. Voeg de tomaten parten toe en bak deze 5 min mee. Voeg het water en de bouillontablet toe en roer de tomatenpuree er door, laat nog een paar minuten koken.
  • Pureer nu alles met een staafmixer en laat de tomatensoep een paar minuutjes doorkoken. Proef of de soep nog een beetje peper of zout nodig heeft. Serveer de tomatensoep in 4 borden of kommen. Schenk in elk bord of kom een klein scheutje kookroom. Garneer de soep eventueel met verse basilicum.

Gordon Ramsay

Gordon Ramsay

Welkom bij Gordon Ramsay – Geen rommel, alleen topgerechten. Klaar om te koken? Laten we gaan!

1 reactie

Lotus · 04/04/2025 op 11:56

4 sterren
Mijn gasten vonden het geweldig als voorgerecht! Ik zei bereid je dan maar voor op wat er komen gaat!! Deze site is perfect!!

Laat een antwoord achter aan Lotus Reactie annuleren

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept