Ga terug

Verse tomatensoep

Dit snelle basisrecept voor verse tomatensoep staat binnen 20 minuten op tafel en lukt gegarandeerd.
4 van 1 stem
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 750 gram romatomaten in parten
  • 750 ml water
  • 1 groentebouillontablet
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • Scheutje kookroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Verse basilicum optioneel

Materialen

  • Staafmixer

Instructies
 

  • Zet een soeppan op het vuur en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 min in de olijfolie. Voeg de tomaten parten toe en bak deze 5 min mee. Voeg het water en de bouillontablet toe en roer de tomatenpuree er door, laat nog een paar minuten koken.
  • Pureer nu alles met een staafmixer en laat de tomatensoep een paar minuutjes doorkoken. Proef of de soep nog een beetje peper of zout nodig heeft. Serveer de tomatensoep in 4 borden of kommen. Schenk in elk bord of kom een klein scheutje kookroom. Garneer de soep eventueel met verse basilicum.