Lentepasta

Een lekkere groene pasta met asperges en erwtjes in een romige pestosaus die lekker fris smaakt door de toegevoegde citroen.
3,50 van 2 stemmen
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 350 gram groene asperges
  • 225 gram pasta
  • 100 gram pesto
  • 150 gram erwtjes
  • 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 1 uitje
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 handje geraspte Parmezaanse kaas
  • verse basilicum optioneel

Instructies
 

  • Kook de pasta beetgaar in een pan met water. Als je de pasta afgiet vang je een kopje kookvocht op.
  • Snijd ca. 2 cm van de onderkant van de groene asperges en gooi deze weg. Je kunt eventueel de groene asperges schillen mocht de schil erg dik zijn. Snijd de asperges in 3 stukken.
  • Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit deze in een grote pan.
  • Voeg de stukken asperges toe en bak een minuut of 5.
  • Voeg de erwtjes toe en bak nog een paar minuutjes mee.
  • Roer de crème fraîche erdoor en de pesto.
  • Rasp de citroen en pers de citroen uit. Voeg het sap en rasp toe aan de romige asperges.
  • Voeg als laatste de pasta toe en een beetje kookvocht zodat je een smeuïge saus krijgt. Breng de lente pasta eventueel op smaak met een beetje peper en zout.
  • Serveer de pasta met wat Parmezaanse kaas en eventueel wat verse basilicum.

Gordon Ramsay

Gordon Ramsay

Welkom bij Gordon Ramsay – Geen rommel, alleen topgerechten. Klaar om te koken? Laten we gaan!

3 reacties

Gordon Ramsay

Gordon Ramsay · 12/02/2025 op 08:26

Heerlijk recept zeker aan te raden!

Tess de Tester

Tess de Tester · 03/04/2025 op 16:36

3 sterren
Prima, maar ik hou niet van pasta

Jaimy · 05/04/2025 op 09:12

4 sterren
Ik voel me erg gezond nadat ik dit heb gegeten.

Laat een antwoord achter aan Tess de Tester Reactie annuleren

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept