
Lentepasta
Een lekkere groene pasta met asperges en erwtjes in een romige pestosaus die lekker fris smaakt door de toegevoegde citroen.
Ingrediënten
- 350 gram groene asperges
- 225 gram pasta
- 100 gram pesto
- 150 gram erwtjes
- 1 citroen
- 1 teen knoflook
- 1 uitje
- 125 ml crème fraîche
- 1 handje geraspte Parmezaanse kaas
- verse basilicum optioneel
Instructies
- Kook de pasta beetgaar in een pan met water. Als je de pasta afgiet vang je een kopje kookvocht op.
- Snijd ca. 2 cm van de onderkant van de groene asperges en gooi deze weg. Je kunt eventueel de groene asperges schillen mocht de schil erg dik zijn. Snijd de asperges in 3 stukken.
- Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit deze in een grote pan.
- Voeg de stukken asperges toe en bak een minuut of 5.
- Voeg de erwtjes toe en bak nog een paar minuutjes mee.
- Roer de crème fraîche erdoor en de pesto.
- Rasp de citroen en pers de citroen uit. Voeg het sap en rasp toe aan de romige asperges.
- Voeg als laatste de pasta toe en een beetje kookvocht zodat je een smeuïge saus krijgt. Breng de lente pasta eventueel op smaak met een beetje peper en zout.
- Serveer de pasta met wat Parmezaanse kaas en eventueel wat verse basilicum.
3 reacties
Gordon Ramsay · 12/02/2025 op 08:26
Heerlijk recept zeker aan te raden!
Tess de Tester · 03/04/2025 op 16:36
Prima, maar ik hou niet van pasta
Jaimy · 05/04/2025 op 09:12
Ik voel me erg gezond nadat ik dit heb gegeten.