Garnalencocktail

De garnalencocktail is het klassieke voorgerecht. Het is makkelijk simpel, en staat erg chic tijdens je kerstdiner. Dit is een recept voor een heerlijke garnalencocktail.
3 van 2 stemmen
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram verse Hollandse garnalen
  • 0,25 krop ijsbergsla
  • 200 ml mayonaise
  • 2 eetlepel ketchup
  • 2 eetlepel sherry
  • 1 theelepel worcestersaus
  • 1 theelepel tabasco
  • 0,5 theelepel cayennepeper
  • 100 ml slagroom
  • 1 citroen
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Meng de mayonaise met ketchup, sherry, worcestersaus, tabasco, gerookt paprikapoeder en cayennepeper. Klop de slagroom lobbig en spatel er doorheen. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  • Snijd de ijsbergsla in heel dunne reepjes.
  • Neem 4 mooie glaasjes, leg er een bodempje sla in, gevolgd door wat garnaaltjes en een eetlepel cocktailsaus. Je kunt de garnaaltjes ook van tevoren mengen met de cocktailsaus.
  • Garneer met een snufje cayennepeper en eventueel een schijfje citroen.

Gordon Ramsay

Gordon Ramsay

Welkom bij Gordon Ramsay – Geen rommel, alleen topgerechten. Klaar om te koken? Laten we gaan!

2 reacties

Tess de Tester

Tess de Tester · 03/04/2025 op 16:44

2 sterren
Op zich prima, maar veel te veel werk voor het meest basic voorgerecht ooit.

Lotus · 04/04/2025 op 11:58

4 sterren
Lekker ik hou van garnalen ze kijken je zo leuk aan!!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept