
Garnalencocktail
De garnalencocktail is het klassieke voorgerecht. Het is makkelijk simpel, en staat erg chic tijdens je kerstdiner. Dit is een recept voor een heerlijke garnalencocktail.
Ingrediënten
- 250 gram verse Hollandse garnalen
- 0,25 krop ijsbergsla
- 200 ml mayonaise
- 2 eetlepel ketchup
- 2 eetlepel sherry
- 1 theelepel worcestersaus
- 1 theelepel tabasco
- 0,5 theelepel cayennepeper
- 100 ml slagroom
- 1 citroen
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- Peper en zout
Instructies
- Meng de mayonaise met ketchup, sherry, worcestersaus, tabasco, gerookt paprikapoeder en cayennepeper. Klop de slagroom lobbig en spatel er doorheen. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
- Snijd de ijsbergsla in heel dunne reepjes.
- Neem 4 mooie glaasjes, leg er een bodempje sla in, gevolgd door wat garnaaltjes en een eetlepel cocktailsaus. Je kunt de garnaaltjes ook van tevoren mengen met de cocktailsaus.
- Garneer met een snufje cayennepeper en eventueel een schijfje citroen.
2 reacties
Tess de Tester · 03/04/2025 op 16:44
Op zich prima, maar veel te veel werk voor het meest basic voorgerecht ooit.
Lotus · 04/04/2025 op 11:58
Lekker ik hou van garnalen ze kijken je zo leuk aan!!