Ga terug

Zelfgemaakte gehaktballen

Zelf gehaktballen maken met het lekkerste gehaktballen recept. Lekker gekruid en makkelijk gemaakt! Met een eitje en gebraad in de pan. Een heerlijk authentiek Hollands recept!
4 van 2 stemmen
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 5 stuks

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram gehakt half om half
  • Snuf knoflook
  • 1 ei
  • 1 theelepel mosterd
  • 40 gram paneermeel
  • Snuf peper en zout
  • Snuf paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • boter om te bakken

Instructies
 

  • Meng het gehakt met het ei, knoflook, mosterd, peper, zout, paprikapoeder, tomatenketchup en paneermeel. Kneed dit met je handen goed door elkaar. Voeg eventueel een beetje extra paneermeel toe als het mengsel nog erg nat is.
  • Draai met je handpalmen mooie egale ballen van het gehaktmengsel. Wil je grote ballen maken, dan maak je er ongeveer 5 voor kleine balletjes kun je met dit recept ongeveer 20 stuks maken.
  • Zorg dat er weinig of geen naden meer te zien zijn, hierdoor valt hij minder snel uit elkaar. Verhit een beetje boter in een koekenpan of braadpan. Leg de gehaktballen er in en bak eerst op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur daarna lager en braad de gehaktballen langzaam gaar. Bak kleine balletjes ca. 10 minuten en grote ballen ca. 20 minuten.