Ga terug

Pistache ijs

Met dit recept kun je zelf heerlijk romig pistache ijs maken, zonder ijsmachine! Met slechts 3 ingrediƫnten en een beetje geduld tot het bevroren is heb je een superlekkere bak pistache ijs. Deel het met familie of vrienden of eet het lekker zelf op.
Bereidingstijd 15 minuten
Vriezer 6 uur
Totale tijd 6 uur 15 minuten
Porties 8 personen

Ingrediƫnten
  

  • 500 ml slagroom ongeklopt
  • 1 blikje gecondenseerde melk 397 gram
  • 120 gram pistachenoten en wat ter garnering
  • Groene kleurstof optioneel

Materialen

  • Hakmolen

Instructies
 

  • Hak de pistachenoten heel fijn in een hakmolen.
  • Klop de slagroom lobbig. Meng de gecondenseerde melk voorzichtig door de slagroom en mix er doorheen.
  • Spatel de fijngehakte pistachenoten door het roommengsel. Voeg eventueel een beetje groene kleurstof toe voor een extra mooie groene kleur.
  • Giet het mengsel in een diepvriesbestendige schaal. Garneer met wat extra gehakte pistachenootjes.
  • Laat minimaal 6 uur in de vriezer opstijven, het liefst een hele nacht.