Groentesoep
Een snel en makkelijk recept voor heerlijke groentesoep met zelfgemaakte balletjes van rundergehakt. Traditionele, verwarmende groentesoep om lekker zelf thuis te maken. Handig voor wat extra vitamines.
Bereidingstijd 30 minuten min
- 300 gram rundergehakt
- paprikapoeder
- knoflookpoeder
- peper en zout
- 1200 ml water
- 2 blokjes groentebouillon Maggi
- 250 gram soepgroenten ( fijngesneden )
- 1 grote ui
- 1 klontje boter
Meng het gehakt met de kruiden en draai er kleine balletjes van. Snipper de ui. Smelt de boter in een soeppan. Fruit de ui aan tot deze bruin begint te kleuren. Voeg de soepgroente toe en bak 1 minuutje mee.
Voeg dan het water en de groentebouillon blokjes toe en breng aan de kook. Voeg de gehaktballetjes toe en laat de soep nog 10 minuutjes zachtjes doorkoken.