Glutenvrije pizza
Een heerlijke glutenvrije pizza met tomatensaus, zongedroogde tomaat, paprika, Italiaanse kruiden en kaas.
Bereidingstijd 10 minuten min
Oventijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
- 100 gram glutenvrije zelfrijzende bakmix
- 1 scheutje olijfolie
- 1 eetlepel water
- 1 snufje zout
- 0.5 theelepel bakpoeder
- 3 eetlepels tomatensaus
- 3 zongedroogde tomaatjes
- 0.25 rode paprika
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 20 gram geraspte kaas
- 1 snuf peper en zout
Verwarm de oven voor op 225° graden.
Meng het meel, olijfolie, zout, bakpoeder en water. Kneed dit tot dat er een mooie bal ontstaat. Als het te droog is kun je een klein beetje extra water toevoegen.
Verdeel wat glutenvrij meel over het aanrecht of gebruik bakpapier en rol het deeg uit tot een platte cirkel.
Verdeel de tomatensaus met een lepel over de pizza.
Snijd de paprika en zongedroogde tomaten en leg deze vervolgens op de tomatensaus.
Strooi de Italiaanse kruiden, geraspte kaas en een snuf peper en zout hier overheen.
Bak de pizza voor 15 minuten op 225° graden.