Ga terug

Franse uiensoep

Maak zelf in 1 uurtje deze heerlijke traditionele Franse uiensoep met stokbrood en gegratineerde kaas
4 van 1 stem
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 50 gram boter
  • 600 gram uien
  • 1 liter vleesbouillon Maggi
  • 2 blaadjes laurier
  • Snuf gedroogde tijm
  • 1 eetlepel bloem
  • Sneetjes stokbrood
  • Handje geraspte kaas

Instructies
 

  • Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Verhit een pan op het vuur en verhit de boter. Bak de uienringen aan in de pan met de boter en een snuf gedroogde tijm en bak al omscheppend in 15 min. goudbruin.
  • Verwarm de oven voor op 200° graden.
  • Voeg de bloem toe aan de uien en bak 2 minuutjes mee. Voeg dan de bouillon en het laurierblad toe aan de pan en laat 30 min. zachtjes koken. Breng de uiensoep eventueel op smaak met peper en zout.
  • Schep de uiensoep in ovenvaste soepkommen en leg de sneetjes stokbrood op de soep. Bestrooi met geraspte kaas en gratineer nog 5 min. in de oven.