Ga terug

Ceasar salad

Het lekkerste recept voor de klassieke caesar salade, maak het zelf! Met zelfgemaakte dressing en krokante knoflook croutons. Optioneel met ansjovis, dit kun je ook weglaten.
Bereidingstijd 35 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 krop romaine sla of 2/3 kropjes baby romaine sla
  • 1 mini ciabatta brood of evt. oud brood dat je over hebt
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook
  • 2 verse eieren
  • 1 eetlepel olijfolie

Dressing:

  • Paar druppel worcestershiresaus
  • Sap van ½ citroen
  • Scheut olijfolie
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • peper en zout
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 3 stuks ansjovis uit blik op olie Optioneel

Materialen

  • Keukenmachine of blender

Instructies
 

  • Kook de eieren 8 minuten.
  • Maak ondertussen de dressing: doe alles, behalve de olijfolie en de crème fraîche, in de keukenmachine of blender en mix door elkaar. Schenk druppelsgewijs de olijfolie erbij, blijf ondertussen rustig mixen, tot de gewenste dikte. Roer als laatste de crème fraîche er doorheen.
  • Snijd het brood in grove stukjes en meng in een kom met een 1 eetlepel olijfolie en 1 teen knoflook uitgeperst. Rooster de croutons in een droge koekenpan of in de Airfryer 3 minuten tot ze knapperig zijn.
  • Snijd de sla grof en verdeel over borden. Verdeel hier de croutons en flink wat Parmezaanse kaas over. Snijd de eieren in partjes en leg op de salade. Besprenkel de caesar salade met flink wat van de romige dressing.