Ga terug

Caprese burger

Lekkere kruidige zelfgemaakte Italiaanse burger op een ciabatta broodje met de Italiaanse ingrediënten mozzarella, gedroogde tomaatjes en verse basilicum.
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 3 stuks

Ingrediënten
  

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Snuf peper en zout
  • 25 gram rucola
  • 3 ciabatta broodjes
  • 12 gedroogde tomaatjes
  • Verse basilicum
  • 1 bol mozzarella
  • 2 eetlepels pijnboompitten geroosterd
  • Kneepje balsamico crème

Instructies
 

  • Meng het gehakt met het ei, paneermeel, Italiaanse kruiden en een snuf peper en zout. Vorm hier 3 burgers van.
  • Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak de burgers hierin gaar in ca. 10 tot 12 minuten.
  • Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes, halveer de broodjes en rooster de pijnboompitjes.
  • Beleg de broodjes met wat rucola, een burger, plak mozzarella, wat gedroogde tomaatjes en knijp er een beetje balsamico crème over. Bestrooi er op het laatst nog wat pijnboompitjes over.
  • Tip: balsamico crème is te koop bij bijna alle supermarkten. Mocht je het toch niet kunnen vinden dan kun je een beetje balsamico azijn laten inkoken tot een stroperige saus.