Red velvet truffels

Verwen jezelf en/of je Valentijn met deze heerlijke red velvet truffels met rode vulling en een laagje witte chocolade
5 van 1 stem
Bereidingstijd 45 minuten
Oventijd 50 minuten
Totale tijd 2 uur 35 minuten
Porties 20 stuks

Ingrediënten
  

  • 1 red velvet cakemix Dr. Oetker
  • 100 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 200 gram Monchou of roomkaas
  • 150 gram witte chocolade

Instructies
 

  • Maak de red velvet cake zoals vermeld op de verpakking. Laat de monchou ondertussen op kamertemperatuur komen.
  • Laat de red velvet cake afkoelen en verkruimel vervolgens de cake met een vork en/of je handen. Meng de monchou door de red velvet kruimels heen totdat je een samenhangend gehele krijgt (houdt eventueel wat kruimels over om de truffels later mee af te maken).
  • Vorm van het geheel circa 20 kleine balletjes. Het is makkelijk om hiervoor een lepel te gebruiken, ongeveer één eetlepel per balletje. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet deze voor minimaal 30 minuten in de koelkast zodra je alle balletjes gemaakt hebt.
  • Smelt de witte chocola au-bain marie. Haal de red velvet balletjes een voor een door de gesmolten witte chocola heen met behulp van een vork. Leg ze terug op het bakpapier. Herhaal dit met alle balletjes. Strooi eventueel wat van de red velvet kruimels over de truffels heen. Zet de bakplaat terug in de koelkast voor minimaal 30 minuten totdat de witte chocola weer droog is.

Gordon Ramsay

Gordon Ramsay

Welkom bij Gordon Ramsay – Geen rommel, alleen topgerechten. Klaar om te koken? Laten we gaan!

4 reacties

Gordon Ramsay

Gordon Ramsay · 11/02/2025 op 07:46

lekker

Tess de Tester

Tess de Tester · 03/04/2025 op 16:38

5 sterren
Geweldig!!!!

Laat een antwoord achter aan admin Reactie annuleren

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept