Pizza pesto

Wil je ook een heerlijke pizza pesto, met tomaatjes, mozzarella en basilicum? Afgemaakt met pijnboompitjes en geraspte kaas. Met dit recept heb je in een handomdraai een lekkere pizza op tafel staan.
3 van 1 stem
Bereidingstijd 20 minuten
Oventijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 2 pizza’s

Ingrediënten
  

  • 1 pak pizzadeeg
  • 120 gram pesto
  • 2 handjes geraspte kaas
  • 1 bol mozzarella
  • 12 cherrytomaatjes
  • verse basilicum
  • 1 eetlepel pijnboompitten

Instructies
 

  • Bereid het pizzadeeg volgens het recept of verpakking. Verwarm de oven op 210 graden.
  • Verdeel het deeg in het gewenste aantal pizza’s. Rol het pizzadeeg uit, en besmeer met een flinke laag pesto.
  • Snijd de tomaatjes in stukjes en verdeel over de pizza.
  • Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel ook over de pizza.
  • Bestrooi de pizza met kaas, basilicum en pijnboompitten en bak de pizza pesto ca 15 a 20 minuten in de oven tot de pizza gaar is en de kaas gesmolten is.
  • Garneer de pizza eventueel nog met wat extra basilicum

Gordon Ramsay

Gordon Ramsay

Welkom bij Gordon Ramsay – Geen rommel, alleen topgerechten. Klaar om te koken? Laten we gaan!

1 reactie

Lotus · 04/04/2025 op 11:52

3 sterren
Supper lekker! Ik lust alleen geen kaas….

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept