Pizza met zalm

Pizza met een romige laag mascarpone, rode ui en gerookte zalm, een heerlijke variant van een all time classic pizza!
2 van 1 stem
Bereidingstijd 25 minuten
Oventijd 20 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 2 stuks

Ingrediënten
  

  • 1 x basisdeeg voor pizza of kant en klaar deeg
  • 200 gram gerookte zalm in stukken
  • 2 rode uien in halve ringetjes
  • Beetje verse dille
  • Snufje peper en zout
  • 100 gram mascarpone
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt of vlokken
  • Handje rucola
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies
 

  • Maak het pizzadeeg volgens verpakking of recept. Verwarm de oven op 220 graden. Verdeel het deeg na het rijzen in tweeën en rol uit tot een ronde pizza. Vouw de randjes eventueel iets omhoog en smeer in met een beetje olijfolie.
  • Besmeer beide pizza’s met een laagje mascarpone tot aan 1 cm tot de rand. Beleg de pizza’s met de zalm en rode ui. Bestrooi met wat verse dille en een snufje peper en zout. Bak de pizza in 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin in de oven. Leg er een handje rucola op en bestrooi met Parmezaanse kaas.

Gordon Ramsay

Gordon Ramsay

Welkom bij Gordon Ramsay – Geen rommel, alleen topgerechten. Klaar om te koken? Laten we gaan!

1 reactie

Lotus · 04/04/2025 op 12:02

2 sterren
Ik hou normaal wel van zalm maar deze combi, nee dat is het niet.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept