
Pizza met zalm
Pizza met een romige laag mascarpone, rode ui en gerookte zalm, een heerlijke variant van een all time classic pizza!
Ingrediënten
- 1 x basisdeeg voor pizza of kant en klaar deeg
- 200 gram gerookte zalm in stukken
- 2 rode uien in halve ringetjes
- Beetje verse dille
- Snufje peper en zout
- 100 gram mascarpone
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt of vlokken
- Handje rucola
- 1 eetlepel olijfolie
Instructies
- Maak het pizzadeeg volgens verpakking of recept. Verwarm de oven op 220 graden. Verdeel het deeg na het rijzen in tweeën en rol uit tot een ronde pizza. Vouw de randjes eventueel iets omhoog en smeer in met een beetje olijfolie.
- Besmeer beide pizza’s met een laagje mascarpone tot aan 1 cm tot de rand. Beleg de pizza’s met de zalm en rode ui. Bestrooi met wat verse dille en een snufje peper en zout. Bak de pizza in 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin in de oven. Leg er een handje rucola op en bestrooi met Parmezaanse kaas.
1 reactie
Lotus · 04/04/2025 op 12:02
Ik hou normaal wel van zalm maar deze combi, nee dat is het niet.