
Pistache ijs
Met dit recept kun je zelf heerlijk romig pistache ijs maken, zonder ijsmachine! Met slechts 3 ingrediënten en een beetje geduld tot het bevroren is heb je een superlekkere bak pistache ijs. Deel het met familie of vrienden of eet het lekker zelf op.
Ingrediënten
- 500 ml slagroom ongeklopt
- 1 blikje gecondenseerde melk 397 gram
- 120 gram pistachenoten en wat ter garnering
- Groene kleurstof optioneel
Materialen
- Hakmolen
Instructies
- Hak de pistachenoten heel fijn in een hakmolen.
- Klop de slagroom lobbig. Meng de gecondenseerde melk voorzichtig door de slagroom en mix er doorheen.
- Spatel de fijngehakte pistachenoten door het roommengsel. Voeg eventueel een beetje groene kleurstof toe voor een extra mooie groene kleur.
- Giet het mengsel in een diepvriesbestendige schaal. Garneer met wat extra gehakte pistachenootjes.
- Laat minimaal 6 uur in de vriezer opstijven, het liefst een hele nacht.
0 reacties