Lasagne bolognese

Het traditionele recept voor lasagne bolognese met een kruidige gehaktsaus en een romige bechamelsaus.
4 van 1 stem
Bereidingstijd 1 uur
Oventijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram wortel
  • 125 gram bleekselderij
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 1 tomatenpuree à 70 gr
  • 400 ml gezeefde tomaten blik
  • 400 gram tomatenblokjes blik
  • 1 blokje runderbouillon Maggi
  • Snuf peper en zout
  • 2 bollen mozzarella
  • 12 lasagnebladen
  • Handje geraspte kaas

Bechamelsaus

  • 50 gram boter of margarine
  • 60 gram bloem
  • 600 ml melk
  • Snuf peper en zout

Materialen

  • Grote ovenschaal

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Snipper de ui en knoflook. Fruit dit aan in een grote pan met 1 eetlepel olie.
  • Snijd de wortel en bleekselderij in kleine stukjes en voeg toe aan de pan.
  • Voeg na een paar minuten het gehakt toe en bak mee.
  • Voeg de oregano en tijm toe samen met de tomatenpuree.
  • Doe dan de tomatenblokjes en gezeefde tomaten erbij en kruimel het bouillonblokje erbij. Laat de saus circa 30 minuten pruttelen.
  • Breng de saus eventueel nog extra op smaak met een snufje peper en zout.
  • Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Bak deze roux 3 minuutjes zachtjes.
  • Giet dan beetje bij beetje de melk erbij en roer met een garde tot een gladde saus. Breng de bechamelsaus op smaak met een beetje peper en zout en eventueel nootmuskaat.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
  • Vet de ovenschaal in met een beetje olie of boter.
  • Giet een klein beetje van de tomatensaus op de bodem. Leg hier 3 lasagnevellen op. Schep hier een beetje tomatensaus op en verdeel hier wat bechamelsaus over. Leg hier een paar plakjes mozzarella op. Dek af met lasagnebladen en herhaal dit tot de ingrediënten op zijn en eindig met een laag tomatensaus, bechamelsaus en mozzarella.
  • Bestrooi de lasagne bolognese met de geraspte kaas en zet 45 minuten in de oven.

Gordon Ramsay

Gordon Ramsay

Welkom bij Gordon Ramsay – Geen rommel, alleen topgerechten. Klaar om te koken? Laten we gaan!

1 reactie

Lotus · 04/04/2025 op 11:54

4 sterren
Lekker maar wel lastig te maken. En het duurt heel lang…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept