Glutenvrije pizza

Een heerlijke glutenvrije pizza met tomatensaus, zongedroogde tomaat, paprika, Italiaanse kruiden en kaas.
Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 1 pizza

Ingrediënten
  

  • 100 gram glutenvrije zelfrijzende bakmix
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 eetlepel water
  • 1 snufje zout
  • 0.5 theelepel bakpoeder
  • 3 eetlepels tomatensaus
  • 3 zongedroogde tomaatjes
  • 0.25 rode paprika
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 20 gram geraspte kaas
  • 1 snuf peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 225° graden.
  • Meng het meel, olijfolie, zout, bakpoeder en water. Kneed dit tot dat er een mooie bal ontstaat. Als het te droog is kun je een klein beetje extra water toevoegen.
  • Verdeel wat glutenvrij meel over het aanrecht of gebruik bakpapier en rol het deeg uit tot een platte cirkel.
  • Verdeel de tomatensaus met een lepel over de pizza.
  • Snijd de paprika en zongedroogde tomaten en leg deze vervolgens op de tomatensaus.
  • Strooi de Italiaanse kruiden, geraspte kaas en een snuf peper en zout hier overheen.
  • Bak de pizza voor 15 minuten op 225° graden.

Gordon Ramsay

Gordon Ramsay

Welkom bij Gordon Ramsay – Geen rommel, alleen topgerechten. Klaar om te koken? Laten we gaan!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept