
Glutenvrije pizza
Een heerlijke glutenvrije pizza met tomatensaus, zongedroogde tomaat, paprika, Italiaanse kruiden en kaas.
Ingrediënten
- 100 gram glutenvrije zelfrijzende bakmix
- 1 scheutje olijfolie
- 1 eetlepel water
- 1 snufje zout
- 0.5 theelepel bakpoeder
- 3 eetlepels tomatensaus
- 3 zongedroogde tomaatjes
- 0.25 rode paprika
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 20 gram geraspte kaas
- 1 snuf peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225° graden.
- Meng het meel, olijfolie, zout, bakpoeder en water. Kneed dit tot dat er een mooie bal ontstaat. Als het te droog is kun je een klein beetje extra water toevoegen.
- Verdeel wat glutenvrij meel over het aanrecht of gebruik bakpapier en rol het deeg uit tot een platte cirkel.
- Verdeel de tomatensaus met een lepel over de pizza.
- Snijd de paprika en zongedroogde tomaten en leg deze vervolgens op de tomatensaus.
- Strooi de Italiaanse kruiden, geraspte kaas en een snuf peper en zout hier overheen.
- Bak de pizza voor 15 minuten op 225° graden.
0 reacties