Caprese burger

Lekkere kruidige zelfgemaakte Italiaanse burger op een ciabatta broodje met de Italiaanse ingrediënten mozzarella, gedroogde tomaatjes en verse basilicum.
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 3 stuks

Ingrediënten
  

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Snuf peper en zout
  • 25 gram rucola
  • 3 ciabatta broodjes
  • 12 gedroogde tomaatjes
  • Verse basilicum
  • 1 bol mozzarella
  • 2 eetlepels pijnboompitten geroosterd
  • Kneepje balsamico crème

Instructies
 

  • Meng het gehakt met het ei, paneermeel, Italiaanse kruiden en een snuf peper en zout. Vorm hier 3 burgers van.
  • Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak de burgers hierin gaar in ca. 10 tot 12 minuten.
  • Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes, halveer de broodjes en rooster de pijnboompitjes.
  • Beleg de broodjes met wat rucola, een burger, plak mozzarella, wat gedroogde tomaatjes en knijp er een beetje balsamico crème over. Bestrooi er op het laatst nog wat pijnboompitjes over.
  • Tip: balsamico crème is te koop bij bijna alle supermarkten. Mocht je het toch niet kunnen vinden dan kun je een beetje balsamico azijn laten inkoken tot een stroperige saus.

Gordon Ramsay

Gordon Ramsay

Welkom bij Gordon Ramsay – Geen rommel, alleen topgerechten. Klaar om te koken? Laten we gaan!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept