
Caprese burger
Lekkere kruidige zelfgemaakte Italiaanse burger op een ciabatta broodje met de Italiaanse ingrediënten mozzarella, gedroogde tomaatjes en verse basilicum.
Ingrediënten
- 300 gram rundergehakt
- 1 ei
- 3 eetlepels paneermeel
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- Snuf peper en zout
- 25 gram rucola
- 3 ciabatta broodjes
- 12 gedroogde tomaatjes
- Verse basilicum
- 1 bol mozzarella
- 2 eetlepels pijnboompitten geroosterd
- Kneepje balsamico crème
Instructies
- Meng het gehakt met het ei, paneermeel, Italiaanse kruiden en een snuf peper en zout. Vorm hier 3 burgers van.
- Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak de burgers hierin gaar in ca. 10 tot 12 minuten.
- Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes, halveer de broodjes en rooster de pijnboompitjes.
- Beleg de broodjes met wat rucola, een burger, plak mozzarella, wat gedroogde tomaatjes en knijp er een beetje balsamico crème over. Bestrooi er op het laatst nog wat pijnboompitjes over.
- Tip: balsamico crème is te koop bij bijna alle supermarkten. Mocht je het toch niet kunnen vinden dan kun je een beetje balsamico azijn laten inkoken tot een stroperige saus.
0 reacties