
Klassieke New York cheesecake
Het perfecte basisrecept voor de klassieke New York cheesecake met een romige vulling en krokante bodem van Bastogne, de lekkerste die je zult proeven!
Ingrediënten
- 175 gram Bastogne koeken
- 50 gram boter of margarine
- 600 gram roomkaas op kamertemperatuur
- 100 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eieren op kamertemperatuur
- 200 ml crème fraîche op kamertemperatuur
- 1 eetlepel maïzena
Materialen
- Springvorm ca. 22 cm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 140° graden op de hete lucht functie. Zet een bak of ovenschaal met water onder in de oven, dit zorgt ervoor dat de lucht vochtig blijft en er minder snel scheuren in de cheesecake komen.
- Knip uit een vel bakpapier een cirkel in het formaat van de bodem van de springvorm. Vet de springvorm in en leg het bakpapier op de bodem.
- Doe de koekjes in een keukenmachine en mix totdat er fijne koekkruimels overblijven. Smelt de boter in een pannetje en meng met de fijngemalen koekjes. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de achterkant van een lepel. Er moet een stevige koekjesbodem ontstaan.
- Doe de roomkaas, suiker, vanillesuiker en eieren in een kom en mix door elkaar. Voeg de crème fraîche en de maïzena erbij en klop nogmaals kort door. Giet het roomkaasmengsel in de springvorm op de koekjesbodem.
- Zet vervolgens ca. 50 minuten in de oven. Zet daarna de oven uit en laat de cheesecake in de oven die op een klein kiertje staat afkoelen. Als hij op kamertemperatuur is zet je hem in de koelkast en laat hem nog 6 uur (of een hele nacht) goed opstijven.
0 reacties