
Chocolade muffins
Lekker recept voor zelfgemaakte chocolade muffins. Met maar 7 basisingrediënten heb je deze chocolade muffins binnen 25 minuten in de oven staan. Ook leuk om te maken met kids.
Ingrediënten
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 theelepel bakpoeder
- 375 ml slagroom
- 3 eieren
- 150 gram lichtbruine basterdsuiker
- 250 gram chocolade wit, puur en/of melk
- 50 gram cacaopoeder
Materialen
- Zeef
- Muffinvormpjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Doe de slagroom in een kom en voeg de basterdsuiker toe. Klop met een garde (of kort met de mixer) door elkaar. Kluts de eieren erbij en mix er ook kort door.
- Zeef het bakmeel, cacaopoeder en bakpoeder bij het natte mengsel en spatel er kort door.
- Hak de chocolade in stukjes. Schep ca. ⅔ deel door het chocoladebeslag.
- Vul de muffinvormpjes met het beslag tot net iets onder de rand. Verdeel de rest van de stukjes chocolade over de bovenkant van de muffinvormpjes.
- Bak de muffins ca. 20 tot 25 minuten in de oven tot de muffins goudbruin en gaar zijn. Laat ze vervolgens afkoelen.
0 reacties