Chocolade muffins

Lekker recept voor zelfgemaakte chocolade muffins. Met maar 7 basisingrediënten heb je deze chocolade muffins binnen 25 minuten in de oven staan. Ook leuk om te maken met kids.
Bereidingstijd 25 minuten
Oventijd 20 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 18 stuks

Ingrediënten
  

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 375 ml slagroom
  • 3 eieren
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 250 gram chocolade wit, puur en/of melk
  • 50 gram cacaopoeder

Materialen

  • Zeef
  • Muffinvormpjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Doe de slagroom in een kom en voeg de basterdsuiker toe. Klop met een garde (of kort met de mixer) door elkaar. Kluts de eieren erbij en mix er ook kort door.
  • Zeef het bakmeel, cacaopoeder en bakpoeder bij het natte mengsel en spatel er kort door.
  • Hak de chocolade in stukjes. Schep ca. ⅔ deel door het chocoladebeslag.
  • Vul de muffinvormpjes met het beslag tot net iets onder de rand. Verdeel de rest van de stukjes chocolade over de bovenkant van de muffinvormpjes.
  • Bak de muffins ca. 20 tot 25 minuten in de oven tot de muffins goudbruin en gaar zijn. Laat ze vervolgens afkoelen.

Gordon Ramsay

Gordon Ramsay

Welkom bij Gordon Ramsay – Geen rommel, alleen topgerechten. Klaar om te koken? Laten we gaan!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept