Red velvet taart

Verwen jezelf met deze smeuïge red velvet taart, met een romige roomkaas topping en een vleugje cacao. Een perfecte traktatie voor speciale gelegenheden! En super leuk om te maken.
Bereidingstijd 50 minuten
Oventijd 50 minuten
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

  • 275 gram bloem
  • 250 gram suiker
  • 240 ml karnemelk
  • 150 gram boter ongezouten, op kamertemperatuur
  • 20 gram cacaopoeder ongezoet
  • 2 eieren middelgroot
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 theelepel azijn
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 eetlepels rode kleurstof

Topping en vulling:

  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 50 gram roomboter ongezouten, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille extract

Materialen

  • Springvorm ca. 20 cm

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Klop in een grote kom de boter met de suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe. Voeg dan de karnemelk en rode kleurstof toe en mix tot een egaal mengsel. Zeef de bloem erbij en vervolgens het cacaopoeder.
  • Meng in een klein schaaltje de azijn en baking soda. Dit gaat bruisen. Voeg dit mengsel direct toe aan het beslag en mix nog een paar seconden door.
  • Giet het beslag in de vorm en bak de taart in ongeveer 50 minuten gaar. Check met een prikker of de taart gaar is. Laat de taart volledig afkoelen op een rooster.
  • Voor de topping: klop de roomkaas, roomboter, poedersuiker en vanille extract samen tot een gladde crème. Bewaar deze zo nodig in de koelkast.
  • Als de taart afgekoeld is, snijd je een stukje van de bolling bovenop er af zodat hij recht is. Dit stukje taart verkruimel je voor de decoratie. Snijd de red velvet taart vervolgens horizontaal doormidden.
  • Smeer de helft van de roomkaascrème op de onderste laag, leg de bovenste laag erop, en smeer de rest van de crème bovenop de taart. Verdeel de taartkruimels over de buitenste rand bovenop de taart.
  • Bewaar de taart in de koelkast en haal hem ca. een uur voor het serveren uit de koelkast om hem op kamertemperatuur te laten komen.

Gordon Ramsay

Gordon Ramsay

Welkom bij Gordon Ramsay – Geen rommel, alleen topgerechten. Klaar om te koken? Laten we gaan!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept